KAKO SE SPREMA JAGNJETINA U RERNI: Najmekše pečenje na zlatiborski način

KAKO SE SPREMA JAGNJETINA U RERNI: Najmekše pečenje na zlatiborski način

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način!

Sastojci:

1 kg jagnjetine
1 l mleka
lorber
ruzmarin
1, 5 kg krompira
ulje
100 g kajmaka
so

Priprema:

Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku.

Pecite je u većem sudu.

Dobro utrljati so, dodati malo lorbera, grančicu ruzmarina.

Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka.

Peći na 180 stepeni oko 1,5 h.

Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.

Izvor: Magic-blue.net

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.