Kentaki piletina

Kentaki piletina

Sastojci

500 g pilećeg belog mesa

250 g margarina

100 g prezli

susam (količina po želji)

250 g rendanog kačkavalja

500 g krompira

mešavina začina

Priprema

1. Oljuštite krompir, isecite ga na kocke i odložite dok ne spremite meso.

2. U posudi pomešajte prezle, kačkavalj, susam i kašiku mešavine začina.

3. Margarin potpuno otopite. Meso isecite na šnicle ili krupnije kockice. Komad mesa umočite u rastopljen margarin, a zatim uvaljajte u smesu s prezlama.

4. Meso ređajte po sredini pleha za pečenje, a oko njega stavite krompir. Preostalu smesu s prezlama ravnomerno pobacajte po krompiru i prelijte ga preostalim margarinom.

5. Pecite na 200stepeni oko 40-45 minuta.

Napomena: Ne okrećite meso tokom pečenja.

Izvor: Stvar ukusa

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.