Kineske prolećne rolnice sa piletinom

Kineske prolećne rolnice sa piletinom - Jelo iz tradicionalne kineske kuhinje

Lagan način da u svoju kuhinju unesete malo istočnjačkog šarma i ukusa. Tradicionalno kinesko jelo koje može da posluži i kao predjelo ali i kao glavno jelo. Kineske rolnice servirajte uz soja-sos, tartar sos i ajvar.

Sastojci

20 ml belog vina
2 kom. belоg luka
10 g đumbira
10 g gustina
250 g kora za pitu
200 g kupusa
20 ml maslinovog ulja
450 g pilećeg filea
2 kom. šargarepe
10 ml soja sosa
400 g praziluka

Priprema

U većoj posudi izmešajte soja-sos, vino i gustin, dodajte skuvanu i u blenderu usitnjenu piletinu, dobro izmešajte i ostavite da se marinira neko vreme. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje u kojem ćete propržiti mariniranu piletinu.

Potom dodajte povrće isečeno na rezance ili kolutove i dinstajte još tri-četiri minuta. Rendani đumbir dodajte na kraju.

Po potrebi, u ovo kinesko jelo dodajte još kašiku soja-sosa. Pre filovanja prolećnih rolnica meso s povrćem ocedite od viška tečnosti. U posebnoj posudi sjedinite gustin s vodom. Kore za pitu isecite na osam jednakih delova, a potom možete da počnete sa filovanjem.

Kašiku smese stavite na ivicu kore, potom je savijte kao pismo i urolajte. Rolnice premažite rastvorom gustina, zatim ih pržite u ulju četiri-pet minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Rolnice poređajte na ubrus kako bi se uklonio višak masnoće. 

Možda će vas interesovati i ovo: