Kiseli kupus na nemački način
Foto: Profimedia

Kiseli kupus na nemački način

Tradicionalno jelo u Nemačkoj, kiseli kupus se obavezno služi za Novu godinu, ali nećete pogrešiti i ako isprobate ovaj recept već sutra!

Sastojci:

1,3 kg kiselog kupusa (ribanca)
glavica crnog luka
1-2 kašike masti
2-3 režnja slanine
2/3 šolje vode, belog vina, soka od jabuke ili bujona
so, biber i šećer
nekoliko zrna kleke
biber u zrnu
lovorov list
kisela jabuka
kašika skroba ili brašna

Priprema:

Ocedite dobro kiseli kupus. Zagrejte mast u šerpi, pa dinstajte iseckan luk i kupus (posolite, pobiberite, dodajte malo šecera i slaninicu isecenu što sitnije) dok ne dobiju zlatnosme u boju.

Dodajte još masnoce ako je potrebno. Umešajte i jabuku isecenu na kockice, zrnca kleke i bibera i lovorov list, pa sipajte bujon ili drugu tecnost.

Poklopite i kuvajte najmanje 15 minuta a najviše sat. Povremeno promešajte i dodajte još tecnosti ako je potrebno.

U malo hladne vode razmutite brašno i polako sipajte u kupus. Začinite po ukusu.

Izvor: lepa & srećna

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.