Kremasti krompir iz rerne

Kremasti krompir iz rerne

Kremasti krompir iz rerne je odličan prilog uz pohovano meso, bilo koju vrstu. Ovde je ukombinovan crni luk koji smo dobro izdinstali, napravili neku svoju kombinaciju začina i sve zalili neutralnom pavlakom za kuvanje i rendanim sirom.

Sastojci:

2 glavice crnog luka
100 ml ulja
1 kašika suvog začina
malo soli
pola kašičice bibera
kašika sušenog peršunovog lista
bosiljak ili drugi začin po želji
200 ml neutralne pavlake
100 gr bilo kojeg tvrdog sira
100 ml vode


Priprema:

Zagrejati ulje, pa mu dodati na kriške iseckan luk.

Dinstati na laganoj vatri, pazeći da ne zagori.

Kremasti krompir iz rerne

Malo ga posoliti kako bi ispustio vodu.

Kada je voda isparila dodati pola čaše vode i nastaviti dinstanje dok opet voda ne ispari.

Kada je voda isparila i luk dobio žućkastu boju uključiti rernu na 200 stepeni.

Oguliti krompir i iseći na tanke kriške.

Pola luka staviti u podmazanu vatrostalnu činiju, poredjati sloj krompira, ukoso, jedan na polovinu drugoga.

Preko staviti ostatak luka i drugi sloj krompira.

Pomešati neutralnu pavlaku, začine, rendani sir i vodu pa zaliti krompir.

Prekriti folijom, pa peći tako sat vremena.

Posle sat vremena skinuto foliju i peći još nekih 20 minuta.

Prijatno!

izvor: domacirecepti.net

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.