Lazanja rolnice u paradajz sosu

Lazanja rolnice u paradajz sosu

Sastojci:

glavica crnog luka

3 čena belog luka

500 g paradajza

2 kašike maslinovog ulje

so

biber

šećer

8 kora za lazanje

1/2 crvene paprike

1/2 žute paprike

malo peršuna i majčine dušice

300 g mladog sira

šargarepa

tikvica

80 g rendane gaude

Priprema: 

1. Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Operite i prepolovite paradajz, pa sredinu izrendajte a kožu bacite. 

2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckan luk. Blago propržite pa dodajte paradajz. Kuvajte oko 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sasvim šećera. 

3. U velikoj posudi kuvajte kore za lazanje 5 minuta. Prohladite u hlanoj vodi, pa procedite. 

4. Operite paprike, očistite od semenki i isecite na kockice. Usitnite i peršun i majčinu dušicu. U posebnoj posudi promešajte sir, začine i paprike. Posolite i pobiberite. 

5. Operite tikvicu i šargarepu. Isecite u tanke uzdužne prutiće. 

6. Prepolovite uzdužno kore za lazanje. Na svaku traku testenine stavite šargarepu i tikvicu, pa preko smesu sa sirom i paprikama i urolajte. 

7. Rolnice stavite u pleh za pečenje. Prelijte sosom od paradajza i pospite rendanom gaudom. 

8. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.