Lazanje
Foto: prva.rs

Lazanje

POTREBNO JE:

500 g kora za lazanje,
500 g junećeg mlevenog mesa,
2 crvena luka,
1 paprika,
1 dl paradajz-pirea, so, mešavina suvih začina, ulje,
300 g sira.

ZA BEŠAMEL SOS:

100 g maslaca ili margarina,
3 kašike brašna,
0,5 l pavlake za kuvanje,
1 l mleka,
3 dl paradajz-pirea,
so, mešavina suvih začina, biber.

PRIPREMA:

Na ulju ili masti kratko propržite seckani crveni luk, zatim dodajte na kockice seckanu papriku i na kraju mleveno meso. Dinstajte oko deset minuta, dodajte paradajz-pire, so i začin i dobro izmešajte. Za bešamel na tihoj vatri otopite margarin ili maslac, a zatim u njega stavite brašno, izmešajte i dodajte mleko. Kada prokuva, dodajte pavlaku za kuvanje, paradajz-pire, so, začin i biber. Ostavite da kuva još pet minuta. Pleh dobro podmažite i slažite redom lazanje, bešamel sos, mleveno meso, zatim opet lazanje, bešamel, meso i tako dok se sve ne potroši. Na zadnji sloj lazanja ide bešamel, a na njega rendani sir. Pecite na 250 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: SUper recepti

Možda će vas interesovati i ovo: