Lazanje sa spanaćem
Photo: Shutterstock

Lazanje sa spanaćem

U ovom receptu su korišćene heljdine kore, ali možete koristiti i redovne kore za lazanje koje kupite u prodavnici.

Sastojci:

– 250 g heljdinih kora za lazanje
– 250 g spanaća
– 1 l mleka
– 100 g maslaca
– 4 kašike brašna
– 1 kašičica soli
– 1 čen belog luka
– muskatni oraščić

Priprema:

U veću šerpu, staviti maslac da se istopi. Istopljenom maslacu dodati brašno i mešatioko dva minuta, a zatim dodati mleko.

Nastaviti mešanje još pet minuta dok se smesa ne zgusne.

Dodati beli luk i muskatni oraščić po ukusu.

Smesi dodati spanać i promešati da se sedini. Smesu posolite po ukusu.

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Posudu u kojoj ćete peći lazanje premazati maslacem. Na dno sipati sloj smese i na nju staviti kore za lazanje. Zatim opet smesu i tako sve dok ne ponestane smese i kora.

Lazanje peći 20 minuta. Izvaditi posudu iz rerne, iseći na kocke i servirati.

Izvor: coolinarika.com

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.