Lazanje sa spanaćem
U ovom receptu su korišćene heljdine kore, ali možete koristiti i redovne kore za lazanje koje kupite u prodavnici.
Sastojci:
– 250 g heljdinih kora za lazanje
– 250 g spanaća
– 1 l mleka
– 100 g maslaca
– 4 kašike brašna
– 1 kašičica soli
– 1 čen belog luka
– muskatni oraščić
Priprema:
U veću šerpu, staviti maslac da se istopi. Istopljenom maslacu dodati brašno i mešatioko dva minuta, a zatim dodati mleko.
Nastaviti mešanje još pet minuta dok se smesa ne zgusne.
Dodati beli luk i muskatni oraščić po ukusu.
Smesi dodati spanać i promešati da se sedini. Smesu posolite po ukusu.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Posudu u kojoj ćete peći lazanje premazati maslacem. Na dno sipati sloj smese i na nju staviti kore za lazanje. Zatim opet smesu i tako sve dok ne ponestane smese i kora.
Lazanje peći 20 minuta. Izvaditi posudu iz rerne, iseći na kocke i servirati.
Izvor: coolinarika.com