LESKOVAČKA MUĆKALICA

LESKOVAČKA MUĆKALICA

Bila sam malo skeptična, moram da priznam. Nisam je nikada jela do dana kada sam je sama spremila i plašila sam se da mi se neće dopasti baš toliko koliko se očekuje. Suvišno je reći da sam se prevarila, zar ne? Leskovačka mućkalica je sada na vrhu domaćih jela koje volim. Zauvek!Tako se jednostavno sprema i možete je napraviti od preostalog mesa sa roštilja čija nam se sezona polako bliži. Umesto pečenih paprika možete staviti sveže a umesto soka od paradajza jednostavno staviti sveži paradajz. Moraću i tu letnju varijantu da isprobam, ali ova zimska je zauzela stvarno posebno mesto u našoj kuhinji i preporučujem je svim srcem! Uostalom, isprobajte ☺

Sastojci:

600 g svinjskih ražnjića sa roštilja
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
6 pečenih paprika
400 ml soka od paradajza
100 ml ulja
100 g slanine
1 list lovora
so i biber po ukusu
tucana paprika po ukusu

Priprema:

Na ulju ispržite crni luk i beli luk sa slaninom. Kada luk potpuno omekša, dodajte pečenu papriku, meso, sok od paradajza i začine. Kuvajte 1 sat uz povremeno mešanje na umerenoj temperaturi. Servirajte vruće!

izvor:milinkuvar.com

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.