LISNATI ROLAT SA BUNDEVOM I SIROM
Sastojci:
1 tabla lisnatog testa, blago odmrznutog
300 g sveže bundeve seckane na kockice
1/4 glavice crnog luka
1 čen belog luka ili malo belog luka u granulama – po ukusu
1 kašičica soli
1/4 kašičice mlevenog bibera
1/2 veze sitno seckanog svežeg peršuna
100 g starijeg sira
50 ml malsinovog ulja
Premazivanje: 1 žumance + 1 kašika mleka + malo soli
Posip: susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. A testo koje ste već izvadili iz zamrzivača strpljivo razvucite oklagijom na dobro pobrašnjneoj radnoj površini. Najbolje je da se razvlači dok je još uvek skoro tvrdo i hladno. Trebaće vam 10-ak minuta i malo više snage da to završite ☺
Za fil pomešajte seckanu bundevu, sitno seckani crni luk, beli luk, peršun, mrvljeni sir, maslinovo ulje i začine. Rasporeedite u jednom sloju na razvučeno testo tako da jedna ivica na koju će doći ceo rolat ostane prazna makar 3-4cm. Pažljivo urolajte rolat i prebacite ga na pripremljen pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zatvorite ivice koliko je moguće pa dobro premažite mešavinom žumanceta, mleka i soli. Dobro pospite susamom i zasecite vrhom noža ukoso na nekoliko mesta.
Pecite 20 do 25 minuta u zagrejanoj rerni i služite toplo. A odličnog je ukusa i ohlađeno
izvor:milinkuvar.com