Lovačke krmenadle sa šampinjonima

Lovačke krmenadle sa šampinjonima

Jelo za sve ljubitelje ljutih đakonija

Ove krmenadle su kao stvorene za sve koji uživaju u ljutini jela. Ljutinu tokom kuvanja možete "popravljati" po vašem ukusu.

Sastojci:

1 kg krmenadle bez kosti
200 gr svežih šampinjona
100 – 150ml ulja
brašno, so
kašičica suvog začina
pola kašičice bibera
puna kašika sušene čili paprike, a može da se koristi i tucana paprika

Priprema:

Komad krmenadle preseći na pola pa onda uzduž seći šnicle, kao za vešalicu.

Izlupati čekiće za meso i posoliti sa obe strane.

Zagrejati 100 ml ulja, pa uvaljati krmenadle u brašno i pržiti na jačoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane, da malo porumene, ali pazite da vam brašno u tiganju ne izgori.

Uraditi tako sa svim krmenadlama.

U tiganj dodati 50 ml ulja, na listiće isečene šampinjone i pola čaše vode.

Kuvati dok voda ne ispari, a zatim dodati kašiku brašna i sve promešati minut, dva.

Dodati pola litre vode, zatim i začine, kao i ljutu papriku. Smesa treba da je redja, vodenasta.

Spustiti krmenadle i sve lagano krčkati na slaboj vatri dok višak vode na ispari, a krmenadle potpuno omekšaju.

Poslužiti tople na primer uz krompir i kupus salatu.

Izvor: domacirecepti.com

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.