
Lovačke krmenadle sa šampinjonima
Jelo za sve ljubitelje ljutih đakonija
Ove krmenadle su kao stvorene za sve koji uživaju u ljutini jela. Ljutinu tokom kuvanja možete "popravljati" po vašem ukusu.
Sastojci:
1 kg krmenadle bez kosti
200 gr svežih šampinjona
100 – 150ml ulja
brašno, so
kašičica suvog začina
pola kašičice bibera
puna kašika sušene čili paprike, a može da se koristi i tucana paprika
Priprema:
Komad krmenadle preseći na pola pa onda uzduž seći šnicle, kao za vešalicu.
Izlupati čekiće za meso i posoliti sa obe strane.
Zagrejati 100 ml ulja, pa uvaljati krmenadle u brašno i pržiti na jačoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane, da malo porumene, ali pazite da vam brašno u tiganju ne izgori.
Uraditi tako sa svim krmenadlama.
U tiganj dodati 50 ml ulja, na listiće isečene šampinjone i pola čaše vode.
Kuvati dok voda ne ispari, a zatim dodati kašiku brašna i sve promešati minut, dva.
Dodati pola litre vode, zatim i začine, kao i ljutu papriku. Smesa treba da je redja, vodenasta.
Spustiti krmenadle i sve lagano krčkati na slaboj vatri dok višak vode na ispari, a krmenadle potpuno omekšaju.
Poslužiti tople na primer uz krompir i kupus salatu.
Izvor: domacirecepti.com
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.