
MAĐARSKE SLANE PALAČINKE OD KROMPIRA: najbolji krompir uz gulaš ili mleveno meso sa paradajzom
Sastojci:
8 krompira
1 glavica luka
3 jajeta
6 kašika brašna
ulje za prženje
pavlaka
peršun
Priprema:
Oljuštiti i narendati krompir, ocediti ga dobro pa dodati narendan luk.
Dobro izmešati sa jajima i brašnom, posoliti i pobiberiti.
Vaditi po dve kašike smese i spuštati u vruće ulje, poravnavajući svaku hrpicu kašikom.
Pržiti dok ne postanu zlatnožute - oko 3 do 5 minuta.
Služiti preliveno gulašem i ukrašeno kašikom pavlake i seckanim peršunom.
Izvor: Lepa&Srećna
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.