MEDENE ĆUFTE
Sastojci:
400 g mlevenog junećeg mesa
1 mala glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika Premia peršuna
½ kašičice mlevenog bibera
70 g Maxi pekara prezli
½ kašičice soli
1 jaje Premia srećnih koki
60-70 ml Premia mleka
¼ kašičice Premia praška za pecivo
⅔ kašike Premia ekstra devičanskog maslinovog ulja
150 g Premia cvetnog meda
2 kašike vorčester sosa
1 kašika senfa
60-70 g Premia kečapa
So i biber, po ukusu
50 ml vode
1 kašičica Premia gustina
Priprema:
Meso pomešajte sa ostalim sastojcima i zamesite da dobijete kompaktnu masu. Kašikom vadite meso na nauljene dlanove i formirajte jednaće ćuftice. Na dobro zagrejan tiganj sipajte maslinovo ulje a zatim naređajte pripremljene ćufte i pržite na jakoj vatri 4-5 minuta da uhvate koricu, zatim ih okrenite, smanjite jačinu i pržite sve ukupno 20-ak minuta, uz povremeno okretanej i eventualno dodavanje po malo vode ukoliko bude potrebno.
Kada su ćufte gotove, u odvojenoj posudi izmešajte sve sastojke za sos pa prelijte preko ćufti dok su još na ringli i pržite 4-5 minuta uz mešanje da sos postane gust i taman. Poslužite vruće! Ovo je odlično kao posluženje na švedskom stolu!
izvor:milinkuvar.com