Minhenske šnicle

Minhenske šnicle. Kažu da su bolje i od bečke šnicle.

Danas vam predstavljamo recept za Münchner schnitzel (Minhenske šnicle), koji za razliku od bečkog ima lepši ukus uz dodatak senfa i rena. 

Umesto teletine možete da upotrebite i svinjetinu, a odreske poslužite s restovanim krompirom ili pireom. Nemci ponekad na tanjir stave i krišku limuna. Odličan prilog je i salata, kao i pivo. 

Sastojci za minhenski odrezak:

8 tankih telećih odrezaka
8 kašičica senfa
8 kašičica rena
6 kašika brašna
3 jaja


2 kašike mleka
300 g prezle
puter (najbolje pročišćeni)
so, biber

Priprema:

Šnicle prema potrebi izlupajte, pa posolite i pobiberite. U tanjir sipajte brašno, umutite jaja s mlekom u drugom tanjiru, a u treći stavite prezlu.

Odreske s jedne strane premažite kašičicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite kašikom rena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u prezlu.

U tiganju pržite meso na zagrejanom ulju ili pročišćenom puteru nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odstoje na kuhinjskom ubrusu da se ocedi masnoća. Poslužite s restovanim krompirom ili pireom i salatom.

Možda će vas interesovati i ovo: