
Minhenske šnicle. Kažu da su bolje i od bečke šnicle.
Danas vam predstavljamo recept za Münchner schnitzel (Minhenske šnicle), koji za razliku od bečkog ima lepši ukus uz dodatak senfa i rena.
Umesto teletine možete da upotrebite i svinjetinu, a odreske poslužite s restovanim krompirom ili pireom. Nemci ponekad na tanjir stave i krišku limuna. Odličan prilog je i salata, kao i pivo.
Sastojci za minhenski odrezak:
8 tankih telećih odrezaka
8 kašičica senfa
8 kašičica rena
6 kašika brašna
3 jaja
2 kašike mleka
300 g prezle
puter (najbolje pročišćeni)
so, biber
Priprema:
Šnicle prema potrebi izlupajte, pa posolite i pobiberite. U tanjir sipajte brašno, umutite jaja s mlekom u drugom tanjiru, a u treći stavite prezlu.
Odreske s jedne strane premažite kašičicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite kašikom rena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u prezlu.
U tiganju pržite meso na zagrejanom ulju ili pročišćenom puteru nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odstoje na kuhinjskom ubrusu da se ocedi masnoća. Poslužite s restovanim krompirom ili pireom i salatom.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.