Mleveno meso u jogurt sosu sa povrćem

POTREBNO JE:

1 struk praziluka, 

1/2 kg svinjskog mlevenog mesa, 

1 ½ kg krompira, 

4 šargarepe, 

1/2 l jogurta, 

1/2 l mleka, 

4 kašike brašna, 

so, biber, mešavina suvih začina, peršunov list, origano, 

40 g parmezana, 

ulje, 

margarin.

PRIPREMA:

Krompir i šargarepu isecite na kockice i stavite u posoljenu vodu da se kuva. Za to vreme sitno isecite praziluk i prodinstajte ga na ulju, pa kada omekša dodajte mu mleveno meso, ulijte malo vode i ostavite da se dinsta dok voda ne ispari i meso ne bude gotovo. Kada je meso gotovo, posolite ga, pobiberite, dodajte začin i malo origana. Zatim procedite povrće i pomešajte ga sa mesom.

Na malo ulja upržite brašno, postepeno dodajte mleko i brzo mešajte da se razmuti. Dodajte na kraju jogurt, posolite i pobiberite. Tepsiju namažite margarinom, stavite povrće sa mesom, prelijte ga sosom od jogurta i promešajte.

Odgore pospite parmezanom i peršunovim listom i stavite na 200 stepeni da se zapeče.

Izvor: Super recepti

Možda će vas interesovati i ovo: