
Musaka od mesa i patlidžana
Ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- – 4-5 patlidžana
- – 500 g mešanog mlevenog mesa
- – 150 g crnog luka
- – 4 čena belog luka
- – 3-4 sveža paradajza ili pelat
- – 1 veza peršuna
- – par listova lovora
- – so, biber
- – 100 ml maslinova ulja
- – 40 g maslaca
- – 30 g brašna
- – 500 ml mleka
- – 1 kašika rendanog parmezana
- – 2 jaja
- – so, biber
Priprema:
Patlidžane isecite po dužini, posolite ih i ostavite neka malo odstoje. Isperite ih toplom vodom i osušite kuhinjskim papirom.
Poređajte ih na pleh koji ste namazali maslinovim uljem. Patlidžane pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
Na maslinovu ulju kratko prodinastajte naseckani luk, a zatim i mleveno meso. Dodajte seckani paradajz ili pelat, lovorov list, biber i izgnječeni beli luk. Dinstajte uz dodavanje vode.
Kada meso omekša, dodajte naseckani peršun.
Priprema bešamela: na rastopljenu maslacu kratko propržite brašno, zalijte hladnim mlekom i kuvajte mešajući oko pet minuta. Dodajte so, biber i parmezan.
Bešamel malo ohladite i umešajte prethodno umućena jaja.
U vatrostalnu posudu poređajte red patlidžana, po njima rasporedite deo dinstanog mesa, na to ponovo stavite red patlidžana, dinstano meso i završite slojem patlidžana. Sve zalijte pripremljenim bešamelom.
Musaku pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni od 20 do 30 minuta.
Izvor: N1
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.