Musaka od plavog patlidžana

Musaka od plavog patlidžana

Sastojci

4 Porcije
200 g brašna
2 kom. jaja
100 g kačkavalja
300 g svinjskog mlevenog mesa
200 ml mleka
2 kom. paprike
2 kom. paradajza
5 kom. plavih patlidžana

Priprema

Kilogram plavog patlidžana operite i isecite na kolutiće. Svaki kolut patlidžana uvaljajte u dva umućena, posoljena jajeta, a zatim u brašno, pa ispržite na ulju.

Na tiganju takođe propržite 300 g mlevenog mesa sa komadima paradajza i paprike.

Na dno vatrostalne činije ređajte patlidžan, pa zatim meso i tako redom. Na vrh musake stavite patlidžan i prelijte umućenim jajetom i čašom mleka.

Preko poslednjeg sloja izrendajte malo kačkavalja.

Pecite musaku pola sata na 200 stepeni.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.