Najbolje bečke šnicle za početnike u kuhinji
Foto: Profimedia

Najbolje bečke šnicle za početnike u kuhinji

Originalne bečke šnicle su nešto zahtevnije od ovog jednostavnog recepta s kojim će se snaći svi početnici!

Sastojci za 4 osobe:

4 suva peciva (ili 100 g prezli)
4 kašike brašna so
biber
2 jaja
2 kašike mleka
4 tanke teleće šnicle (od 150 g)
250 g puter
1 limun

Priprema:

Naribajte koricu sa peciva. Potom pecivo narendajte ili izmiksujte u fine prezle. Stavite ih na tanjir.

Na drugi tanjir stavite brašno i začinite solju i biberom. U dubokom tanjiru razmutite jaja i mleko.

Prosušite šnicle te iz istucite između dve folije (na ½ cm debljine). Zatim uvaljajte meso u brašno, potom u jaje pa u prezle. Pritisnite lagano panadu uz meso.

U dva tiganja ugrejte puter (ne prejako). Pržite šnicle sa svake strane 3-4 minuta do zlatnožute boje.

Nekoliko puta protresite tiganj da se bečke ne zalepe za dno. Zatim šnicle ostavite da se ocede na kuhinjskom papiru.

Operite limun pod mlazom vrele vode, peosušite i isecite ga kriške. Poslužite šnicle s kriškama limuna i ukrasite po želji.

Vreme pripreme: 38 minuta

Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: lepaisrecna.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.