Omiljeni ručak već generacijama: Recept za domaćinski đuveč
Sastojci:
2 velike glavice luka
900 g paprike
2 veća paradajza
300 g pilećeg belog mesa
200 g pirinča
100 ml ulja
oko 100 ml vode
malo celerovog lišća
so po ukusu
Priprema:
Luk iseckajte pa propržite na ulju, dodajte iseckano meso.
Čim meso pobeli ubacite papriku i krčkajte desetak minuta.
Dodajte i isečen paradajz, poklopite i ostavite opet deset minuta.
Kada je povrće pustilo svoj sok, ubacite opran pirinač, vode koliko je potrebno (ne mnogo) poklopite i nastavite kuvati uz povremeno mešanje.
Pririnač treba da omekša i pokupi tečnost ali jelo treba da ostane fino, sočno.
Pred kraj se posoli i doda iseckano lišće.
Prijatno.
{vembed Y=nyb6Daa1H8E}
Izvor: serpica recepti