Domaći đuveč

Omiljeni ručak već generacijama: Recept za domaćinski đuveč

Sastojci:

2 velike glavice luka
900 g paprike
2 veća paradajza
300 g pilećeg belog mesa
200 g pirinča
100 ml ulja
oko 100 ml vode
malo celerovog lišća
so po ukusu

Priprema:

Luk iseckajte pa propržite na ulju, dodajte iseckano meso.

Čim meso pobeli ubacite papriku i krčkajte desetak minuta.

Dodajte i isečen paradajz, poklopite i ostavite opet deset minuta.

Kada je povrće pustilo svoj sok, ubacite opran pirinač, vode koliko je potrebno (ne mnogo) poklopite i nastavite kuvati uz povremeno mešanje.

Pririnač treba da omekša i pokupi tečnost ali jelo treba da ostane fino, sočno.

Pred kraj se posoli i doda iseckano lišće.

Prijatno.

{vembed Y=nyb6Daa1H8E}

Izvor: serpica recepti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.