Pečena zečetina - Zdravo i fino jelo
Ovo je jedan jednostavan recept koji vam neće oduzeti puno vremena,a dobićete lep ručak za celu porodicu. S obzirom da je zečetina priznata kao jedno od najzdravijih mesa - ovo je i odličan ručak, posebno za ljude sa srčanim problemima. Topla preporuka za ovo jelo.
Sastojci (za 4 Osobe)
1 kom. belоg luka
2 kom. bibera
200 g crnog luka
2 g soli
100 ml ulja
1000 g krompira
1500 g zečetine
200 g šargarepe
Priprema:
Potopite meso u vodu na dva sata, zatim ga isecite po želji.
Isecite luk, krompir i šargarepu. Propržite meso oko 10 minuta sa obe strane.
Dodajte sitno naseckani luk, začinite i sipajte dve šolje vruće vode. Dodajte šargarepu i stavite poklopac.
Pre nego što bude gotov, dodajte krompir i čen belog luka. Posle deset minuta prebacite jelo u tepsiju i začinite ga.
Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Prijatno!