Pečena zečetina - Zdravo i fino jelo

Pečena zečetina - Zdravo i fino jelo

Ovo je jedan jednostavan recept koji vam neće oduzeti puno vremena,a dobićete lep ručak za celu porodicu. S obzirom da je zečetina priznata kao jedno od najzdravijih mesa - ovo je i odličan ručak, posebno za ljude sa srčanim problemima. Topla preporuka za ovo jelo.

Sastojci (za 4 Osobe)

1 kom. belоg luka
2 kom. bibera
200 g crnog luka
2 g soli
100 ml ulja
1000 g krompira
1500 g zečetine
200 g šargarepe

Priprema:

Potopite meso u vodu na dva sata, zatim ga isecite po želji.

Isecite luk, krompir i šargarepu. Propržite meso oko 10 minuta sa obe strane.

Dodajte sitno naseckani luk, začinite i sipajte dve šolje vruće vode. Dodajte šargarepu i stavite poklopac.

Pre nego što bude gotov, dodajte krompir i čen belog luka. Posle deset minuta prebacite jelo u tepsiju i začinite ga.

Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.