
Pečeno pileće belo meso sa povrćem
Sastojci
2 luka
200 g paradajza
tikvica
2 komada pilećih grudiju s kostima (od po 400 g)
150 g krem sira sa začinima
so, biber
3 kašike ulja
125 ml belog vina
250 ml pileće supe od kocke
Priprema
1. Iseckati luk. Paradajz iseći na kockice, tikvicu na kolutove.
2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Odvojiti kožicu od mesa, ali ne potpuno, već samo toliko da pile može da se namaže ispod kože s dve kašičice krem sira. Namazati i zatvoriti čačkalicama.
3. Meso posoliti i pobiberiti, pa staviti u pleh. Rasporediti okolo povrće, posoliti i pobiberiti. Preliti uljem i peći oko 30 minuta.
4. Pomešati preostali sir sa supom i vinom, doliti na povrće i peći daljih 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.