Pica kao iz picerije

Pica kao iz picerije

Potrebno:

1. pola kg brašna tip 500,

2. jedan kvasac iz kesice (suvi),

3. malo šećera, malo soli,

4. malo ulja,

5. mocarela sir,

6. paradajz pelat,

7. maslinovo ulje,

8. crne masline,

9. bosiljak

Po želji: praška šunka, praziluk, crveni luk, kačkavalj, pršuta, rukola...

Priprema:

- U pola čaše mlake vode umutiti kvasac, dodati malo šećera i brašna i ostaviti  deset minuta. 

- Kvasac pomešati sa preostalim brašnom, doliti još mlake vode i napraviti gusto testo. Ostaviti deset minuta pokriveno vlažnom krpom. 

- Ponovo zamesiti i onda podeliti na tri loptice. Na drvenoj dasci koju ste posuli brašnom dlanovima pritiskajući oblikujte okruglo testo, picu. Što tanje to bolje.

- Testo premazati maslinovim uljem, a onda preko njega razmazati paradajz pelat.

- Ubaciti u vrelu rernu na tri minuta. 

- Izvaditi picu iz rerne, dodati na sitne komade izdrobljen mocarela sir. Po želji možete dodati prašku šunku (ispod mocarela sira), ili kačkavalj, luk, praziluk (preko mocarela sira). Na kraju dodati masline. Ako pravite picu sa rukolom i pršutom njih dodati na kraju pečenja, a pre toga staviti samo paradajz i mocarela sir.

- Peći dok testo ne porumeni.

- Kada izvadite picu iz rerne pospite bosiljak.

Izvor: dominomagazin

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.