Pica kao iz picerije
Potrebno:
1. pola kg brašna tip 500,
2. jedan kvasac iz kesice (suvi),
3. malo šećera, malo soli,
4. malo ulja,
5. mocarela sir,
6. paradajz pelat,
7. maslinovo ulje,
8. crne masline,
9. bosiljak
Po želji: praška šunka, praziluk, crveni luk, kačkavalj, pršuta, rukola...
Priprema:
- U pola čaše mlake vode umutiti kvasac, dodati malo šećera i brašna i ostaviti deset minuta.
- Kvasac pomešati sa preostalim brašnom, doliti još mlake vode i napraviti gusto testo. Ostaviti deset minuta pokriveno vlažnom krpom.
- Ponovo zamesiti i onda podeliti na tri loptice. Na drvenoj dasci koju ste posuli brašnom dlanovima pritiskajući oblikujte okruglo testo, picu. Što tanje to bolje.
- Testo premazati maslinovim uljem, a onda preko njega razmazati paradajz pelat.
- Ubaciti u vrelu rernu na tri minuta.
- Izvaditi picu iz rerne, dodati na sitne komade izdrobljen mocarela sir. Po želji možete dodati prašku šunku (ispod mocarela sira), ili kačkavalj, luk, praziluk (preko mocarela sira). Na kraju dodati masline. Ako pravite picu sa rukolom i pršutom njih dodati na kraju pečenja, a pre toga staviti samo paradajz i mocarela sir.
- Peći dok testo ne porumeni.
- Kada izvadite picu iz rerne pospite bosiljak.
Izvor: dominomagazin