Pikantne taljatele sa slaninom
Sastojci
500 g taljatela
so
1 kg paradajza
2 čena belog luka
ljuta papričica
100 g slanine (pancete)
2 kašike maslinovog ulja
biber
kašičica naseckanog peršuna
40 g rendanog parmezana
Priprema
1. Taljatele skuvajte u slanoj vodi.
2. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite i presecite na četiri dela, uklonite koštice i naseckajte. Beli luk oljuštite i naseckajte. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke, i iseckajte što sitnije.
3. Slaninu nasecite na trakice, pa je zajedno sa papričicom i belim lukom prodinstajte na vrućem ulju. Umešajte paradjaz i dinstajte još pet minuta. Posolite i pobiberite. Testeninu ocedite, dodajte paradajzu i kratko zagrejte, promešajte i raspodelite na tanjire. Pospite peršunom i parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa