Pileća krilca sa roštilja
Sastojci
1 kg pilećih krilaca
50 ml ulja
malo soka od limuna
2 kašike senfa
6 čenova belog luka
so, biber
Priprema
1. Mešavinom ulja, limunovog soka, senfa, seckanog belog luka, soli i bibera prelijte krilca i ostavite da odstoje u frižideru najmanje 2 sata.
2. U par navrata promešajte.
3. Izvadite krilca iz marinade, malo ih ocedite da marinada ne bi kapala po žaru. Oceđenu piletinu stavite na zagrejan roštilj I pecite je uz prevrtanje i premazivanje marinadom.
Napomena: Roštilj mora da bude dobro zagrejan kako bi se meso brzo zapeklo i dobilo karakterističnu “šaru”, a i da hranjivi i aromatični sokovi ne bi brzo iscureli.
* Kako bi meso bilo sočno i pikantno, pre pečenja ga držite u marinadi.
Izvor: Stvar ukusa