PILEĆE BELO MESO I PAVLAKA: Sočna piletina u sosu sa šampinjonima
Pomalo suvo po prirodi, pileće belo meso može biti izuzetno sočno ako ga pripremite na sledeći način, piše Lepa&Srećna.
Sastojci:
1 pileće grudi
250 gr šampinjona
100 ml pavlake za kuvanje
100 ml belog vina
1 kašika brašna
ulje za prženje
30 gr putera
suvi začin
so i biber
Priprema:
Belo meso nemojte seći na šnicle po debljini, već rasecite komade po dužini (u pravcu kojim je postavljena i grudna kost) pa ih dobro istanjite ravnom stranom tučka.
Zaštite meso plastičnom folijom pre toga, a ako ste vešti, možete da koristite i debelo dno nekog teškog tiganja.
U tiganju, na ulju, otopite puter pa zapecite svako parče sa obe strane.
Izvadite meso na topao tanjir, prekrite aluminijumskom folijom i stavite na toplo.
Dodajte seckane šampinjone i propržite.
Sada dodajte brašno pa kratko propržite (samo da brašno pobeli).
Dodajte vino, promešajte, pa dodajte polako i pavlaku.
Začinite sos, pa vratite meso i na tihoj vatri kuvajte još malo.
Služite sa krompirom ili pirinčem.
Izvor: Lepa&Srećna