Sočna piletina u sosu sa šampinjonima
Foto: Shutterstock

PILEĆE BELO MESO I PAVLAKA: Sočna piletina u sosu sa šampinjonima

Pomalo suvo po prirodi, pileće belo meso može biti izuzetno sočno ako ga pripremite na sledeći način, piše Lepa&Srećna.

Sastojci:

1 pileće grudi
250 gr šampinjona
100 ml pavlake za kuvanje
100 ml belog vina
1 kašika brašna
ulje za prženje
30 gr putera
suvi začin
so i biber

Priprema:

Belo meso nemojte seći na šnicle po debljini, već rasecite komade po dužini (u pravcu kojim je postavljena i grudna kost) pa ih dobro istanjite ravnom stranom tučka.

Zaštite meso plastičnom folijom pre toga, a ako ste vešti, možete da koristite i debelo dno nekog teškog tiganja.

U tiganju, na ulju, otopite puter pa zapecite svako parče sa obe strane.

Izvadite meso na topao tanjir, prekrite aluminijumskom folijom i stavite na toplo.

Dodajte seckane šampinjone i propržite.

Sada dodajte brašno pa kratko propržite (samo da brašno pobeli).

Dodajte vino, promešajte, pa dodajte polako i pavlaku.

Začinite sos, pa vratite meso i na tihoj vatri kuvajte još malo.

Služite sa krompirom ili pirinčem.

Izvor: Lepa&Srećna

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.