Pileći bataci sa suvim šljivama

Pileći bataci sa suvim šljivama

Sastojci

1kg pilećih bataka
150g suvih šljiva
100g pečuraka (šampinjoni ili bukovače)
200ml crnog vina
3 kom. belоg luka
50g smđeg šećera
maslinovo ulje
so, biber
2 lovorova lista

Priprema

Meso posolite i pobiberite, te ga stavite u vatrostalnu posudu sa poklopcem.

Prelijte ga maslinovim uljem, dodajte sitno iseckani beli luk i lovorov list i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.

U prvih 30 minuta pecite meso poklopljeno kako bi pustilo svoje sokove.

Po potrebi, možete doliti vodu (maksimalno 100 ml). Nakon 30 minuta skinite poklopac, stavite oko mesa pečurke isečene na kolutove i suve šljive, sve zalijte vinom i šećerom i pecite još 15 minuta.

Pileće batake servirajte uz pečurke i šljive i prelijte divnim sosom od pečenja.

Izvor: maxi.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.