Pileći bataci u sosu od đumbira
Potrebno:
2 pileća batka sa karabatacima, 1 kašičica đumbira, 2 dl pavlake, 2 kašike brašna, 1 limun, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, mirođija, ulje, so, biber
Priprema:
Luk isecite, razdvojte batake od karabataka. Svako parče mesa zasecite na nekoliko mesta, posolite i pobiberite, pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju. U drugom tiganju upržite crni luk. Kad omekša dodajte sitno isečen beli luk, đumbir, limunov sok i mirođiju. Nalijte 200 ml vode i posolite. Kada bataci porumene, u tiganj nalijte vodu i ostavite da se dinstaju. Pavlaku stavite u veći dublji sud, pa dodajte brašno i mešajte žicom za mućenje. Smesu dodajte u tiganj sa lukom i po potrebi dolijte vode da sos postane dovoljno gust. Gotov sos dodajte u tiganj sa mesom. Poklopite, promešajte i kuvajte još pet minuta. Na činiju za serviranje stavite prethodno obaren pirinač. Na pirinač ređajte pileće batake, pa ih prelijte sosom od đumbira.
Izvor: Super recepti