Pileći bataci u sosu od đumbira

Pileći bataci u sosu od đumbira

Potrebno:

2 pileća batka sa karabatacima, 1 kašičica đumbira, 2 dl pavlake, 2 kašike brašna, 1 limun, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, mirođija, ulje, so, biber

Priprema:

Luk isecite, razdvojte batake od karabataka. Svako parče mesa zasecite na nekoliko mesta, posolite i pobiberite, pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju. U drugom tiganju upržite crni luk. Kad omekša dodajte sitno isečen beli luk, đumbir, limunov sok i mirođiju. Nalijte 200 ml vode i posolite. Kada bataci porumene, u tiganj nalijte vodu i ostavite da se dinstaju. Pavlaku stavite u veći dublji sud, pa dodajte brašno i mešajte žicom za mućenje. Smesu dodajte u tiganj sa lukom i po potrebi dolijte vode da sos postane dovoljno gust. Gotov sos dodajte u tiganj sa mesom. Poklopite, promešajte i kuvajte još pet minuta. Na činiju za serviranje stavite prethodno obaren pirinač. Na pirinač ređajte pileće batake, pa ih prelijte sosom od đumbira.

Izvor: Super recepti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.