Piletina sa kornfleksom
Potrebno:
500 g pilećeg belog mesa, 3 jaja, 2 kašike brašna, 1/2 šolje jogurta, kornfleks, 200 g sitno izrendanog kačkavalja, mlevena paprika, mleveni biber, origano, suvi začin, beli luk u prahu.
PRIPREMA
Pileće belo meso isecite na tanke šnicle. Svaku šniclu sa obe strane pospite biberom, origanom, mlevenom paprikom i suvim začinom i dobro utrljajte. Piletina bi trebalo da odstoji bar jedan sat u frižideru da lepo upije začine. Umutite jaja sa brašnom i jogurtom da bude malo gušće nego smesa za palačinke. Dodajte po kašičicu mlevene paprike i origana, malo bibera, belog luka u prahu i začina. Dodajte sitno narendani kačkavalj i sve lepo sjedinite. U posebnu posudu stavite kornfleks i izmrvite ga rukama. Zagrejte ulje, umačite šnicle prvo u smesu sa začinima, pa u kornfleks i ređajte u tiganj. Pecite na umerenoj temperaturi dok ne porumeni. Izvadite šnicle na salvetu da se ocedi višak masnoće, pa poslužite uz salatu i sireve.
Izvor: Super recepti