Piletina sa paprikom i tikvicama
foto: Shutterstock

Piletina sa paprikom i tikvicama

Kombinujte piletinu sa svežim povrćem i nećete se razočarati. Ukus je odličan, a priprema jednostavna.

Sastojci:

450 g pilećeg filea
so, biber
1/2 crnog luka
2 paprike
2 srednje tikvice
2 čena belog luka
1/2 kašike origana
1 šolja pileće supe
1 konzerva pelata
svež bosiljak

Priprema:

U velikom tiganju ispržite piletinu koju ste prethodno posolili i pobiberili. Kada meso bude gotovo prebacite u tanjir.

Dodajte tanko isečen crni luk i paprike isečene na trake u tiganj i kuvajte dok ne omekšaju, nekih 5 minuta. Zatim dodajte tikvice isečene na kolutove i kuvajte dok ne omekšaju.

U tiganj dodajte i sitno seckan beli luk i kuvajte još nekih minut.

Začinite origanom.

Sipajte supu i pelat, pa dinstajte 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj.

Pre posluživanja, ukrasite bosiljkom.

 

Izvor: stvarukusa.rs

Možda će vas interesovati i ovo: