Piletina sa paprikom i tikvicama
Kombinujte piletinu sa svežim povrćem i nećete se razočarati. Ukus je odličan, a priprema jednostavna.
Sastojci:
450 g pilećeg filea
so, biber
1/2 crnog luka
2 paprike
2 srednje tikvice
2 čena belog luka
1/2 kašike origana
1 šolja pileće supe
1 konzerva pelata
svež bosiljak
Priprema:
U velikom tiganju ispržite piletinu koju ste prethodno posolili i pobiberili. Kada meso bude gotovo prebacite u tanjir.
Dodajte tanko isečen crni luk i paprike isečene na trake u tiganj i kuvajte dok ne omekšaju, nekih 5 minuta. Zatim dodajte tikvice isečene na kolutove i kuvajte dok ne omekšaju.
U tiganj dodajte i sitno seckan beli luk i kuvajte još nekih minut.
Začinite origanom.
Sipajte supu i pelat, pa dinstajte 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj.
Pre posluživanja, ukrasite bosiljkom.
Izvor: stvarukusa.rs