Piletina sa sosom od paradajza i parmezanom
Piletina a la parmiđana (parmigiana) je izvanredno lako i pikantno jelo koje se odlično slaže sa različitim prilozima.
Sastojci:
4 pileće šnicle
1 jaje
brašno
prezle
so i biber
origano
ulje
parmezan
Za sos:
3 paradajza ili
1/2 l soka od paradajza
1 kašika brašna
1 kašika šećera
Priprema:
Pileće šnicle dobro istući, posoliti i pobiberiti.
Uvaljati ih u brašno pa u jaja i prezlu i pržiti na srednjoj vatri u dubljem ulju.
Vaditi na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.
Na malo ulja ugrejati kašiku brašna, samo da pobeli. Dolivati malo po malo sok od paradajza ili pulpu blendiranog (prethodno oljuštenog) paradajza.
Ukuvati sos do željene gustine, dodati šećer, so i biber po želji.
U pleh poređati pohovane pileće šnicle, preliti sosom od paradajza i posuti parmezanom.
Zapeći u rerni desetak minuta.
Služiti sa špagetama, barenim krompirom ili pomfritom.
Ako želite da kao prilog poslužite špagete, pripremite veću količinu sosa.
Izvor: Lepa&Srećna