
Piletina sa sosom od paradajza i parmezanom
Piletina a la parmiđana (parmigiana) je izvanredno lako i pikantno jelo koje se odlično slaže sa različitim prilozima.
Sastojci:
4 pileće šnicle
1 jaje
brašno
prezle
so i biber
origano
ulje
parmezan
Za sos:
3 paradajza ili
1/2 l soka od paradajza
1 kašika brašna
1 kašika šećera
Priprema:
Pileće šnicle dobro istući, posoliti i pobiberiti.
Uvaljati ih u brašno pa u jaja i prezlu i pržiti na srednjoj vatri u dubljem ulju.
Vaditi na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.
Na malo ulja ugrejati kašiku brašna, samo da pobeli. Dolivati malo po malo sok od paradajza ili pulpu blendiranog (prethodno oljuštenog) paradajza.
Ukuvati sos do željene gustine, dodati šećer, so i biber po želji.
U pleh poređati pohovane pileće šnicle, preliti sosom od paradajza i posuti parmezanom.
Zapeći u rerni desetak minuta.
Služiti sa špagetama, barenim krompirom ili pomfritom.
Ako želite da kao prilog poslužite špagete, pripremite veću količinu sosa.
Izvor: Lepa&Srećna
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.