Piletina sa tikvicama kačkavaljem
Savršen spoj krompira, tikvica i piletine!
Sastojci:
600 gr piletine
3 veća krompira
2 tikvice
200 ml grčkog jogurta
20 gr putera
so, biber, suvi začin
seckani peršun
200 gr dimljenog kačkavalja
Priprema:
Isecite pileće grudi po dužini, na deblje trake. Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove. Tikvice možete da ljuštite ili ne - prema želji, a treba ih iseći na deblje kolutove. Kačkavalj isecite na tanke kriške.
Vatrostalnu činiju ili pleh podmažite puterom pa poređajte krompir, zatim piletinu i na kraju tikvice. Svaki red posolite i pobiberite.
Pospite suvim začinom i seckanim peršunom. Zalijte grčkim jogurtom i prekrijte folijom pa pecite u rerni dvadesetak minuta.
Pogledajte da li su tikvice otpustile dovoljno tečnosti da možete da skinete foliju i pečete narednih dvadesetak minuta otkriveno.
Nemojte dozvoliti da se jelo potpuno isuši, ako treba, pokrijte ga ponovo.
Poređajte dimljeni kačkavalj po jelu i vratite u rernu da se zapeče tako da korica bude zlatnožuta.
Pre serviranja ostavite da jelo malo "predahne".
Izvor: Lepa&Srećna