Piletina u pikantnom sosu od vina

Piletina u pikantnom sosu od vina

Sastojci

kašika maslinovog ulja

kašika usitnjenog belog luka

1,5 kg pilećeg belog mesa (isečeno na trake ili veće komade po želji)

kašika mlevene paprike

200 g smeđeg šećera

200 ml crnog vina

so i biber po ukusu

Priprema

1. Zagrevajte ulje na umerenoj temperaturi. Usitnjen beli luk ispržite dok ne omekša, a zatim dodajte piletinu. Meso pržite oko 10 minuta dok ne bude pečeno s obe strane.

2. Iscedite višak ulja iz tiganja. Preko piletine pospite papriku i smeđi šećer, pa prelijte vinom. Poklopite i ostavite da se krčka 15 do 20 minuta. Povremeno prelivajte meso sosom od vina i posolite i pobiberite po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: