Piletina u senfu
Sastojci (2 Osobe)
500 g pilećeg filea
100 g kačkavalja
200 g pavlake
50 g senfa
so, biber
500 g pilećeg filea
100 g kačkavalja
200 g pavlake
50 g senfa
so, biber
Priprema
Pola kilograma pilećeg filea iseckajte na šnicle i malo izlupajte čekićem za meso, ali ne pretanko. Utrljajte šnicle u so i biber.
Nakon toga, utrljajte šnicle u senf i ostavite da odstoje dok ne pripremite sir i pavlaku. Senfa ne treba previše, samo toliko da pokrije meso u tankom sloju.
Kačkavalj ili edamer sir narendajte i umešajte u 200 g pavlake da bude tečnije.
Meso slažite u jednom redu na nauljenoj tepsiji i premažite pavlakom i sirom.
Preko tepsije stavite foliju i pecite na 200 stepeni sat vremena.
Nakon toga skinite foliju da se meso zapeče i porumeni.
Izvor: maxi.rs