Pljeskavice od tikvica sa šargarepom sa receptom za kremast sos
Tikvice nude pregršt mogućnosti za kombinovanje sa ostalim namirnicama, ali i pripremu, koja je obično vrlo jednostavna. Predlažemo vam recept za pljeskavice od tikvica sa šargarepom i lukom.
Sastojci:
3 šargarepe
2 tikvice
2 jaja
1/2 luka (po želji)
80 g brašna
ulje i so
3 kašike grčkog jogurta
1 kašika senfa
Priprema:
Šargarepu i tikve izrendajte. Stavite povrće u cediljku, posolite i ostavite da odmara 10 minuta kako bi otpustilo višak vode.
Ukoliko volite luk iseckajte i njega i dodajte povrću. Umutite 2 jaja i dodajte ih povrću.
Dodajte brašno i sipajte mešavinu povrća u podmazan tiganj po jednu supenu kašiku.
Lagano zgnječite testo i pecite po 3 minuta sa svake strane.
Napravite sos tako što ćete pomešati 3 kašike jogurta sa 1 kašikom senfa.
Prijatno!