
Podvarak sa svinjetinom
POTREBNO JE:
1 ½ kg svinjskog vrata, 1 kg kiselog kupusa, 1,5 dl masnoće, 150 g suve slanine, 100 g luka, 10 g mlevene crvene paprike, 1 lovorov list, so, biber.
PRIPREMA:
Meso posolite i prelijte masnoćom pa pecite u rerni. Kiseli kupus sitno izrežite na rezanca i dinstajte na masnoći i luku sa nekoliko listića suve slanine. Kada kupus skoro omekša, pospite ga mlevenom paprikom, pa polovinu izlijte u vatrostalnu činiju, na njega složite pečeno meso, a drugom polovinom kupusa prekrijte meso. Po površini poslažite listove suve slanine i stavite u rernu na 200 stepeni 15-20 minuta.
Izvor: Super recepti
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.