
Pohovane palačinke sa belim mesom
Sastojci:
- palačinki 10
- pilećeg belog mesa 400 g.
- kiselih krastavaca 6
- jaja2
- kašike brašna3
- prezli 100 g.
- ulje za prženje 50 ml.
- kašičica suvog biljnog začina1
- kašičica solipola
- kašičice peršuna pola
- kisele pavlake 250 ml.
Uputstvo za pripremu:
Palačinke napraviti po svom receptu. Belo meso skuvati u blago posoljenoj vodi. Kuvano meso isitniti na komadiće. Kisele krastavce sitno iseckati i pomešati sa belim mesom. Dodati pavlaku, začine i lepo sjediniti smesu. Na sredinu svake palačinke staviti 1-2 kašike smese i zaviti kao sarmice. Punjene palačinke valjati u brašno, jaja zatim u prezle. Pržiti kratko dok ne porumene sa svake strane.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.