
Pohovani pileći file u kornfleksu
Recept za hrskavu, preukusnu piletinu, koju ćete iznova i iznova spremati! Prijatno.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 2 jaja
- 80 g brašna
- 120 g cornflakesa
- 250 ml ulja za prženje
- so, biber, limun
Priprema:
Pileći file narezati na tanke komade, pa premazati solju, biberom i sokom od jednog limuna. Ostaviti da odstoji 20 minuta, pa uvaljati u brašno, zatim u jaja i na kraju u potpuno sitno izmrvljeni kornfleks.
Pržiti u dubljem, dobro zagrejanom ulju, sve dok ne dobiju zlatno žutu boju. Stvaljati u činiju oboloženu salvetom, kako bi upila masnoću.
Služiti uz tartar sos, urnebes ili tzaziki salatu,a dobro rešenje je i čuvena šopska salata! Prijatno!
Izvor: Pressonline
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.