Pohovani pileći file u kornfleksu
Recept za hrskavu, preukusnu piletinu, koju ćete iznova i iznova spremati! Prijatno.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 2 jaja
- 80 g brašna
- 120 g cornflakesa
- 250 ml ulja za prženje
- so, biber, limun
Priprema:
Pileći file narezati na tanke komade, pa premazati solju, biberom i sokom od jednog limuna. Ostaviti da odstoji 20 minuta, pa uvaljati u brašno, zatim u jaja i na kraju u potpuno sitno izmrvljeni kornfleks.
Pržiti u dubljem, dobro zagrejanom ulju, sve dok ne dobiju zlatno žutu boju. Stvaljati u činiju oboloženu salvetom, kako bi upila masnoću.
Služiti uz tartar sos, urnebes ili tzaziki salatu,a dobro rešenje je i čuvena šopska salata! Prijatno!
Izvor: Pressonline