Prolećne rolnice

Prolećne rolnice

Sastojci za 3 Osoba/e

2 kom. belоg luka
1 kom. biberа
100 g crnog luka
200 g čeri paradajza
1 kom. jaja
500 g kora za pitu
100 g pečuraka
30 ml soja sosa
100 g pirinčanih rezanaca
100 g kupusa
100 g paprike
1 g so
1 kom. šargarepe
100 g zelene salate

Započni pripremu

Kratko prokuvajte 100 g priinčanih rezanaca da omekšaju. Isecite šargarepu, papriku, nekoliko listova kupusa, jedan crni luk, dva čena belog luka, 100 g pečuraka i brzo ih propržite u nauljenom voku. Dodajte malo soja-sosa, posolite, pobiberite i umešajte u smesu pirinčane rezance. Listove pola kilograma kora za pitu isecite na kvadrate dimenzija 20 x 20 i stavite ih na sto. Filujte listove kora prethodno pripremljenom smesom. Na kraju premažite obod kora jajetom i savijte smesu u rolnicu tako što ćete zatvoriti krajeve. Pržite ih u dubokoj posudi na ulju, na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnožutu boju. Servirajte ih uz zelenu salatu i čeri paradajz.

Prijatno!

izvor:maxi.rs

Možda će vas interesovati i ovo: