
PUNJENE SUVE PAPRIKE
Iako su u osnovi suve, paprike spremljene na ovaj način su jako sočne i ukusne. Nisu mi do ovog recepta predstavljale ama baš nikakvo zadovoljstvo ali sada mi je mišljenje promenjeno i stvarno su mi se mnogo dopale. Fil je pikantan i sočan, to mi je najvažnije kod ovakvih jela.
Sastojci:
1 šargarepa
1 čen belog luka
1/2 veze peršuna
1/2 praziluka
10 suvih paprika
200 g šampinjona
150 g pirinča
ulje, so
biber, tucana paprika
150 ml soka od paradajza
Priprema:
Suve paprike potopite u toplu vodu i ostavite sa strane. Na ulju izdinstajte praziluk, šargarepu, peršun i beli luk da omekšaju. Zatim, dodajte šampinjone, so i začine pa pržite još neki minut. Dodajte čašu vode i pirinač koji ste prethodno skuvali. Dobro izmešajte i sklonite sa vatre. U posudu za pečenje ulijte malo ulja a zatim paprike punite filom do vrha. Poređajte ih u posudu za pečenje i zalijte sokom od paradajza. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
izvor:milinkuvar.com
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.