Ratatuj

Ratatuj

Sastojci

150 g tikvica
500 g plavih patlidžana
300 g paradajza
100 g crnog luka
1 kom. paprikе
300 ml paradajz sosa
1 čen belоg luka
40 ml belog vina
pola ljute paprike
15 ml maslinovog ulja
so, biber

Priprema

Iseckajte na krugove dva plava patlidžana, četiri paradajza i dve male tikvice.  Posolite i pobiberite.

Propržite glavicu crnog luka na maslinovom ulju, dodajte sitno iseckanu ljutu papriku i propržite još pet minuta. Ubacite malo belog luka i četiri iseckana paradajza.

Prelijte dvema kašikama belog vina, dvema kašikama sosa od paradajza ili kečapa, posolite i pobiberite.

Naseckajte peršun, papriku, beli luk, dodajte malo ulja i posolite.

U tepsiju stavite sos koji ste pripremili, pa naređajte povrće po želji, potom prelijte sosom sa peršunom, paprikom i belim lukom.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 180 stepeni.

Uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!

Izvor: maxi.rs

Možda će vas interesovati i ovo: