Recept za najkremastiju testeninu sa sirom
foto: Shutterstock

Recept za najkremastiju testeninu sa sirom

U moru recepata za testeninu sa sirom izdvaja se jedan vrlo jednostavan. Za pripremu će vam trebati samo jedna posuda jer se sve zajedno kuva, pa će pasta biti neverovatno sočna i kremasta.

Za razliku od drugih recepata, kod ovog se i testenina kuva u tiganju s drugim sastojcima – sa sosom od parmezana, mleka i belog luka, pa tako upija sve arome, pišu na sajtu Zadovoljna.hr.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

4 čena samlevenog belog luka

500 ml pilećeg bujona

300 ml mleka

2 kašike neslanog maslaca

300 g testenine po želji, najbolje špageta

so i sveže mleveni biber

oko 40 g parmezana

2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i uz često mešanje ostavite na vatri minut, dva dok ne zamiriše.

Ulijte pileći bujon i mleko, dodajte i maslac i testeninu, pa začinite solju i biberom.

Kad počne da vri, smanjite vatru tako da lagano krčka desetak minuta, uz povremeno mešanje, dok se testenina ne skuva. Umešajte parmezan. Ako je sos previše gust, dodajte mleka da dobijete željenu gustinu. Testeninu po želji ukrasite peršunom i dodajte dve kašike pesto sosa. Služite dok je toplo.

Možda će vas interesovati i ovo: