Recept za najkremastiju testeninu sa sirom
foto: Shutterstock

Recept za najkremastiju testeninu sa sirom

U moru recepata za testeninu sa sirom izdvaja se jedan vrlo jednostavan. Za pripremu će vam trebati samo jedna posuda jer se sve zajedno kuva, pa će pasta biti neverovatno sočna i kremasta.

Za razliku od drugih recepata, kod ovog se i testenina kuva u tiganju s drugim sastojcima – sa sosom od parmezana, mleka i belog luka, pa tako upija sve arome, pišu na sajtu Zadovoljna.hr.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

4 čena samlevenog belog luka

500 ml pilećeg bujona

300 ml mleka

2 kašike neslanog maslaca

300 g testenine po želji, najbolje špageta

so i sveže mleveni biber

oko 40 g parmezana

2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i uz često mešanje ostavite na vatri minut, dva dok ne zamiriše.

Ulijte pileći bujon i mleko, dodajte i maslac i testeninu, pa začinite solju i biberom.

Kad počne da vri, smanjite vatru tako da lagano krčka desetak minuta, uz povremeno mešanje, dok se testenina ne skuva. Umešajte parmezan. Ako je sos previše gust, dodajte mleka da dobijete željenu gustinu. Testeninu po želji ukrasite peršunom i dodajte dve kašike pesto sosa. Služite dok je toplo.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.