Rižoto sa pečurkama i povrćem: Ručak kojem se uvek vraćamo!
Sastojci:
šargarepa 2
crni luk 1 glavica
beli luk 2 čena
šampinjoni 300 g
paradajz 3
pirinač 2 pune šake
so po ukusu
biber po ukusu
maslinovo ulje po potrebi
bujon od povrća po potrebi
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju propržite crni i beli luk i kockice šargarepe.
Mešajte da ne zagori, pa ubacite na listiće isečene šampinjone i meso paradajza isečeno na kockice.
Dolijte malo bujona, pa kad ispari ubacite pirinač.
Mešajte stalno i kako pirinač upija tečnost, dolivajte pomalo. Kad je pirinač skoro kuvan, dodajte i tikvicu isečenu na kockice.
Začinite solju i biberom, dodajte malo suvog biljnog začina i mešajte dok jelo ne bude gotovo.
Izvor: recepti.zena.blic.rs