Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima
Nesvakidašnji recept za rolat od mesa sa jajima. Ovo je jelo koje postoji gotovo u svakom domaćinstvu i verovatno je nastao kao potreba da se utroše preostala kuvana jaja od Uskrsa. Vrlo jednostavno jelo, ali ukusno i veoma dekorativno na vašem stolu.
Potrebno za rolat od mlevenog mesa sa jajima:
500 g mlevene teletine,
6 jaja,
10 slajsova slanine,
2 kašike prezli,
150 g šunke,
3 kašike pavlake,
2 kašike mleka,
15 g maslaca,
so, biber
Priprema rolata od mlevenog mesa:
Teletinu posolite i pobiberite, dodajte dva jajeta i prezle, sve dobro izmesite i na foliji razvucite kao koru.
Ulupajte četiri jajeta, dodajte mleko i na zagrejanom maslacu ispržite kao omlet, ali samo s jedne strane.
Nepečenu stranu omleta rasporedite preko mesa, a omlet pospite sitno seckanom šunkom pomešanom s pavlakom.
Zavijte meso u rolnu, obmotajte je slaninom i pecite u zagrejanoj rerni.
Pečeni rolat isecite na tanke režnjeve i poslužite.