Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima

Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima

Nesvakidašnji recept za rolat od mesa sa jajima. Ovo je jelo koje postoji gotovo u svakom domaćinstvu i verovatno je nastao kao potreba da se utroše preostala kuvana jaja od Uskrsa. Vrlo jednostavno jelo, ali ukusno i veoma dekorativno na vašem stolu.

Potrebno za rolat od mlevenog mesa sa jajima:

500 g mlevene teletine,

6 jaja,

10 slajsova slanine,

2 kašike prezli,

150 g šunke,

3 kašike pavlake,

2 kašike mleka,

15 g maslaca,

so, biber

Priprema rolata od mlevenog mesa:

Teletinu posolite i pobiberite, dodajte dva jajeta i prezle, sve dobro izmesite i na foliji razvucite kao koru.

Ulupajte četiri jajeta, dodajte mleko i na zagrejanom maslacu ispržite kao omlet, ali samo s jedne strane.

Nepečenu stranu omleta rasporedite preko mesa, a omlet pospite sitno seckanom šunkom pomešanom s pavlakom.

Zavijte meso u rolnu, obmotajte je slaninom i pecite u zagrejanoj rerni.

Pečeni rolat isecite na tanke režnjeve i poslužite.

Možda će vas interesovati i ovo: