
Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima
Nesvakidašnji recept za rolat od mesa sa jajima. Ovo je jelo koje postoji gotovo u svakom domaćinstvu i verovatno je nastao kao potreba da se utroše preostala kuvana jaja od Uskrsa. Vrlo jednostavno jelo, ali ukusno i veoma dekorativno na vašem stolu.
Potrebno za rolat od mlevenog mesa sa jajima:
500 g mlevene teletine,
6 jaja,
10 slajsova slanine,
2 kašike prezli,
150 g šunke,
3 kašike pavlake,
2 kašike mleka,
15 g maslaca,
so, biber
Priprema rolata od mlevenog mesa:
Teletinu posolite i pobiberite, dodajte dva jajeta i prezle, sve dobro izmesite i na foliji razvucite kao koru.
Ulupajte četiri jajeta, dodajte mleko i na zagrejanom maslacu ispržite kao omlet, ali samo s jedne strane.
Nepečenu stranu omleta rasporedite preko mesa, a omlet pospite sitno seckanom šunkom pomešanom s pavlakom.
Zavijte meso u rolnu, obmotajte je slaninom i pecite u zagrejanoj rerni.
Pečeni rolat isecite na tanke režnjeve i poslužite.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.