Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima

Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima

Nesvakidašnji recept za rolat od mesa sa jajima. Ovo je jelo koje postoji gotovo u svakom domaćinstvu i verovatno je nastao kao potreba da se utroše preostala kuvana jaja od Uskrsa. Vrlo jednostavno jelo, ali ukusno i veoma dekorativno na vašem stolu.

Potrebno za rolat od mlevenog mesa sa jajima:

500 g mlevene teletine,

6 jaja,

10 slajsova slanine,

2 kašike prezli,

150 g šunke,

3 kašike pavlake,

2 kašike mleka,

15 g maslaca,

so, biber

Priprema rolata od mlevenog mesa:

Teletinu posolite i pobiberite, dodajte dva jajeta i prezle, sve dobro izmesite i na foliji razvucite kao koru.

Ulupajte četiri jajeta, dodajte mleko i na zagrejanom maslacu ispržite kao omlet, ali samo s jedne strane.

Nepečenu stranu omleta rasporedite preko mesa, a omlet pospite sitno seckanom šunkom pomešanom s pavlakom.

Zavijte meso u rolnu, obmotajte je slaninom i pecite u zagrejanoj rerni.

Pečeni rolat isecite na tanke režnjeve i poslužite.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.