Rolovana prasetina

Rolovana prasetina

Potrebno:

2 filea (svinjetina), 120-150 g pršute (može pančeta)

Fil: 30g maslaca, glavica luka, 50 g slanine, 2 čena belog luka, 5 mariniranih maslina, kašičica pinjola, kašičica peršuna, bosiljka, žalfije, 2 kašičice senfa, so, začini po vašem izboru, čaša (250 ml) prezli, jaje, 2 kisele jabuke

Priprema:

Filete očistiti, osušiti i seći po dužini kao šniclu. Čekićem izlupati meso, začiniti solju, premazati začinima. Na maslacu propržite luk i slaninu i ohladite. Iseckati sveže začine, dodati prepržene pinjole, prezle, umućeno jaje i naravno ponovo dodati začine. Dodati ohlađeni luk i slaninu, sve umešati i masom premazati meso. Urolajte kao rolat. Obmotajte meso pršutom ili slaninom i stavite u pleh za pečenje, a kriške kiselih jabuka postavite oko njih.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.