Rolovana svinjska plećka
POTREBNO JE:
750 g svinjske plećke bez kosti, 100 g dimljene slanine, 5-6 krastavčića, 1 glavica belog luka, 1/2 dl ulja, biber, lorber, malo senfa, 1 čaša belog vina.
PRIPREMA:
Odvojite meso od kosti i malo ga rastanjite. Posolite, pobiberite, premažite uljem i senfom pa natrljajte čenovima belog luka. Slaninu isecite na tanke režnjeve, a krastavčiće na kolutove pa poređajte preko mesa, urolajte ga i zavežite. Prelijte meso ostatkom ulja i čašom belog vina. Stavite u tepsiju, dodajte lorber, zatvorite folijom i pecite oko 45 minuta. Izvadite sud iz rerne, meso okrenite, ponovo zatvorite folijom i vratiti u rernu. Desetak minuta pre završetka pečenja skinite foliju i meso zapecite da dobije finu koricu. Isecite na tanke režnjeve i poslužite.
Izvor: Super recepti