Rolovane svinjske šnicle
Recept za jelo u kom će uživati ljubitelji mesa.
Sastojci:
– 5 srednjih šnicli svinjskog mesa, bez koske
– 5 listova kuvane šunke
– 5 listova kačkavalja
– 2 jaja
– Prezle, brašno, ulje, so, biber, suvi začini
Priprema:
Šnicle istanjite batom za meso. Začiniti sa obe strane po ukusu.
Premazati senfom, pa staviti šunku i sir. Kada ih nafilujete, urolajte i pričvrstite čačkalicama.
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Uvaljane šnicle uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja, zatim u prezle i propržite ih sa svih strana u dubokom ulju.
Kada dobiju zlatnu boju, poređajte ih u tepsiju i pecite u rerni još 15 do 20 minuta, piše u receptu koji je objavila Coolinarika.
Na kraju pospite seckanim peršunom.
Služite uz prilog po želji.