ŠARENA SLANA TORTA

ŠARENA SLANA TORTA

 

Sastojci za koru:

6 jaja
1 kašika ulja
8 kašika brašna
1/2 kašičice soli
5 g praška za pecivo
2 kašike ajvara
2 kašike sitno seckanog peršuna
Sastojci za fil:
300 g pavlake
200 g krem sira
100 g majoneza
100 g rendanog kačkavalja
100 g rendane šunke
soli po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg. Dodajte so, ulje i žumanca pa sve sjedinite. Dodajte brašno i prašak za pecivo i ponovo sve sjedinite u ujednačenu masu. Podelite na tri jednaka dela pa jedan deo ostavite takav kakav jeste, jedan deo pomešajte sa ajvarom a jedan sa peršunom. Izlijte u pleh veličine 30×40 cm i poravnajte špatulom. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni 20 minuta. Ispečenu koru izvadite i zajedno sa papriom stavite na vlažnu krpu. Dok se kora hladi vi od preostalih sastojaka napravite fil tako što ćete ih sve pomešati. Koru isecite na tri jednaka dela i filujte svaku većom količinom fila. Na kraju, sve ukrasite sa malo peršuna. Dobro ohladite pre sečenja.

izvor:milinkuvar.com

 

Možda će vas interesovati i ovo: