Sarmice u vinovoj lozi i kiselim mlekom
Sastojci za 4 Osoba/e
2 kom. bibera
500 g listova vinove loze
2 g aleve parike
100 g crnog luka
700 g mlevenog mesa
3 g soli
2 g vegete
Započni pripremu
Operite mlade listove vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite listove i stavite ih da se hlade. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Luku dodajte mleveno meso i pomešajte. Dodajte i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok imate smesu. Poređajte sarme u dublji lonac. Ulijte maslinovo ulje i vodu i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Nakon toga, sarme premestite u vatrostalnu posudu i pecite 10 minuta na 150 stepeni. Servirajte, dodajte kiselo mleko i malo čilija i uživajte u obroku! Prijatno!
izvor:maxi.rs