Šnicle sa pavlakom i sirom

Šnicle sa pavlakom i sirom

Sastojci

500 g crnog luka

4 svinjske šnicle 

biber, so

3 kašike ulja

300 ml pavlake

250 ml suvog belog vina

kašičica soli sa belim lukom

200 g ementalera

2 kašike supe

Priprema

1. Oljuštiti crni luk i iseći ga na tanke kolutove. Šnicle oprati, obrisati i posuti biberom.

2. U jednoj posudi zagrejati ulje i propržiti svaku stranu mesa oko pet minuta. Izvaditi, posoliti i staviti u pleh za pečenje. Kolutove crnog luka propržiti u masnoći od prženja mesa, dok ne dobije zlatnožutu boju.

3. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Izmešati pavlaku, vino, supu i so sa belim lukom. Obložiti šnicle kolutovima crnog luka, posoliti, pobiberiti. Odozgo preliti pavlakom.

4. Skinuti koru sa sira, sitno narendati i posuti šnicle. Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na sredini rerne.

5. Servirati šnicle na zagrejanim tanjirima. Uz to možete servirati pire od krompira ili mešanu salatu i garnirati kockicama zelene i crvene paprike i peršuna.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.