Sočna piletina u kremastom sosu od pečuraka spremna za pola sata
Ova piletina je savršen predlog za ručak jer je kremasta, brzo se priprema i neverovatnog je ukusa. Možete je služiti sa testeninom ili krompirom. Može i samo salata kao prilog.
Sastojci:
1 šolja brašna
so
biber
4 pileća filea
2 kašike putera
1 kašika maslinovog ulja
230 g šampinjona
2 čena belog luka
3/4 šolje desertnog vina
3/4 šolje pilećeg bujona
1/2 šolje pavlake za kuvanje
malo svežeg peršuna
Priprema:
U tanjir sipajte brašno, pa posolite i pobiberite. Zatim piletinu uvaljajte u brašno. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri rastopite jednu kašiku putera i ulja. Dodajte piletinu i pecite po pet minuta sa obe strane.
Treba da dobije zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja i stavite na čist tanjir.
Napravite sos: Rastopite preostalu kašiku putera u tiganju gde ste pržili meso i dodajte iseckane šampinjone. Kuvajte dok pečurke ne budu gotove. Ako vam deluje da u tiganju nema više tečnosti dodajte malo maslinovog ulja.
Zatim dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Dodajte vino, bujon, pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Ostavite da proključa. Vratite piletinu u tiganj i ostavite da se krčka nekih deset minuta.
Izvor: stvarukusa.rs